Piko(HO)Postrijtuig 01

Kort na het einde van de tweede Wereldoorlog werden door de Duitse bezetters 14 postrijtuigen achter gelaten op het Belgisch grondgebied. Ze werden onmiddellijk in beslag genomen en ingelijfd bij de NMBS. Vijf rijtuigen werden door 'Het Bestuur der Posterijen' ingezet. Piko heeft hiervan eind 2018 één rijtuig uitgebracht. 

LSM I10 22

Ondanks het overaanbod aan I10-rijtuigen, is LS Models in 2016 opnieuw gestart met de productie van een compleet nieuw model van de I10. Wij maken een vergelijking met de laatste versie van Heris en bekijken of het de moeite loont om de wagens van Heris aan de kant te schuiven.

VBV 6506 03

Het verschil russen de reeks 65 met de reeks 62 in model is zeer klein. Van Biervliet heeft dit gelukkig ook gezien. Drie jaar na de lancering van de reeks 62 kondigde hij begin 2016 de productie aan van de reeks 65. Exact één jaar later kunnen wij het model aan de lezers voorstellen.

WinTrack 07c

WinTrack profileert zich als één van de beste programma's voor het uittekenen van uw modelbaan. Intussen zitten we eind 2016 aan versie 13.0-3D en is de software uitgebreid met talrijke nieuwe mogelijkheden waaronder enkele interessante opties in 3D. Wij zijn benieuwd of het de moeite loont.