IMG 2508 intro

Opnieuw wist LS Models ons te verbazen met de realisatie van de Nord-Belge die tijdens WOII door de NMBS werden overgenomen van de voormalige 'Chemin de fer du Nord-Belge'. Daarna werden de rijtuigen zowel in het noorden als het zuiden van het land ingezet.

B Models Sggrms 08

Op een hedendaagse modelbaan, hoort ook een containertrein. B-Models kwam in 2017 met een model van een Sggmrs '90 dubbelgelede containerwagen. Wij vergelijken deze nieuwkomer met een gelijkaardig model van A.C.M.E. en Mehano en laten u de verschillen zien.

 MG 8217 18

Eind november 2019 bracht LS Models de vernieuwde I4- en I5-rijtuigen uit. Wij zijn benieuwd naar de verschillen tussen het oude model uit 2002 en de nieuwe uitvoering. We zetten onze vaststellingen voor u op een rij of beter gezegd in twee kolommen zodat je zelf het verschil kunt zien.

Piko(HO)Postrijtuig 01

Kort na het einde van de tweede Wereldoorlog werden door de Duitse bezetters 14 postrijtuigen achter gelaten op het Belgisch grondgebied. Ze werden onmiddellijk in beslag genomen en ingelijfd bij de NMBS. Vijf rijtuigen werden door 'Het Bestuur der Posterijen' ingezet. Piko heeft hiervan eind 2018 één rijtuig uitgebracht.