Menu

Clement Henze is met deze Fleischmann-baan niet aan zijn proefstuk. Ook zijn eerste baan stond volledig in het teken van Fleischmann. Alhoewel hij nog steeds hetzelfde materiaal gebruikt, houdt hij nu meer dan ooit rekening met zijn gevorderde leeftijd en met zijn kleinkinderen. Het accent ligt op rijden en genieten.

Lees meer...

In het dorpje Roanne vlakbij de watervallen van Coo vind je een brug over de Amblève. Deze brug stond model voor een bouwproject bij MSCM De Pijl. De viaduct bestaat uit twee modules. Rechts sluit het aan op het station Coo-Roanne. Links volgt het tracé het landschap en verdwijnt het even verder in een tunnel.

Lees meer...

Hove is een alledaags station gelegen op de ontdubbelde lijn Antwerpen-Brussel. Dagelijks rijden hier honderden treinen voorbij. zowel goederentreinen tussen de haven en het 'Hinterland# als pendeltreinen naar beide hoofdsteden. Slechts enkele stoptreinen stoppen in Hove. Verder valt hier niets te beleven.

Lees meer...

Ongeveer 25 jaar geleden is MSCM De Pijl gestart met een modulebaan in HO. Deze baan is geïnspireerd op lijn 42 van de NMBS tussen Rivage en Gouvy in het oostelijk deel van België. De laatste keer waren de modules te zien op de Euromodelbouw 2011 in Genk. In 2008 was zij nog op bezoek op Modelspoorexpo.

Lees meer...